את המנות האיטלקיות האלו אתם לא מפספסים!

המטבח האיטלקי לא רק שכבש בסערה את כל העולם, אלא גם הפך להיות אחד מהמטבחים האהובים ביותר על הקהל הישראלי

בעת שמגיע מועד לאירוע מיוחד או אפילו רצון שלכם להתפנקות בארוחה משובחת מחוץ לבית, לא מעטים אלו שבוחרים מסעדה איטלקית כשרה לסעוד בה. בבילוי הבא שלכם במסעדה איטלקית, במטרה למנף את החוויה שלכם ולטעום מהמטעמים המובילים של ארץ המגף – אתם חייבים לעצמכם את המנות הבאות:

 

סלט הקפרזה

 

כאשר מדובר על מסעדת שף איטלקית בתל אביב, אחת המנות שמככבות בתפריטים היא סלט הקפרזה. הסלט מורכב מעגבניות, בזיליקום וגבינת מוצרלה. עם הגעת הסלט אל השולחן שלכם, לבטח תשימו לב כי מדובר על סלט בצבעי הדגל האיטלקי: ירוק, אדום ולבן. את הסלט מפנקים בכמות נדיבה של זמן זית וחומץ בלסמי מצומצם. ישנן גרסאות של הסלט בהן מוסיפים גם קרעי לחם קלוי, אם כי המנה המסורתית מגיעה בלעדיו. מדובר על מנת פתיחה נפלאה שתעורר את הטעמים ותכין אתכם להמשך הארוחה.

 

לזניה עשירה בגבינות

 

בחיפושכם אחר מסעדות רומנטיות או מסעדות לכל המשפחה, אתם שוב ושוב בוחרים במסעדה איטלקית, שכן פשוט קשה מאד לטעות עם הטעמים הנפלאים שיש למטבח הזה להציע. מנה אחת לפחות של לזניה תהיו חייבים להזמין וזאת על מנת להנות מאחת הקלאסיקות האיטלקיות המפורסמות ביותר. מדובר על שכבות של דפי פסטה ברוטב משתנה. בישראל נהוג להגיש את המנה ברוטב עגבניות או עם רוטב רוזה, ועם שילוב של מספר גבינות.

 

מנת פסטה ברוטב לבחירתכם

 

השם  הנרדף למסעדה איטלקית הוא מסעדת פסטות, כך שאתם חייבים לעצמכם מנת פסטה אחת לפחות. אם אתם כבר סועדים במסעדה איטלקית, הרי שכדאי לנסות רטבים לא שגרתיים וכאלו שאתם לא מכינים דרך קבע במטבח הביתי. תוכלו לבחור שילובים מעניינים עם חומרי גלם מעניינים – החל מאספרגוס ועד ארטישוקים, ועד רטבים המשלבים גבינות חריפות ותבלינים ייחודים.

 

פיצה איטלקית אמיתית

 

הפיצה האיטלקית שונה מאד מהפיצה הנמכרת ברשתות המזון המהיר. מדובר על פיצה שבבסיסה בצק דק, עם רוטב עגבניות עשיר-אמיתי וגבינת מוצרלה. בביקור שלכם במסעדה איטלקית, אל תוותרו על הפיצה האיטלקית – היא תרים את רף הפיצות שלכם אל על.

 

קינוח טירמיסו אותנטי

 

מסעדות איטלקיות בתל אביב והסביבה מציעות תפריט קינוחים עשיר מאד המציע לכם לטעום מהטעמים המתוקים של המדינה האירופאית. אחד הקינוחים המזוהים ביותר עם איטליה הוא הטירמיסו. מדובר על בישקוטי אשר משרים אותם באספרסו איכותי, ולאחר מכן בונים שכבה על גבי שכבה של בישקוטי וקרם מסקרפונה. מדובר על קינוח עשיר מאד, המאפשר לכם להנות ממנה אחרונה מתוקה, אך לא כזו המתוקה מדי. מדובר על איזון טעמים נפלא שבין מרירות הקפה ומתיקות הגבינה. התוצאה? לא פחות ממושלמת.